Карнавал за Деня на биоразнообразието в Шумен
Карнавал за Деня на биоразнообразието в Шумен / Dariknews.bg

Карнавал на биоразнообразието ще се проведе днес от 16:30 ч. в централната част на Шумен, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и води. Събитието е  посветено на Международната година на биологичното разнообразие и Деня на биоразнообразието - 22 май.

Честването ще премине под патронажа на Общински съвет-Шумен. Организатори и партньори в инициативата са РИОСВ, община Шумен, БФ „Биоразнообразие", Природен парк „Шуменско плато", скаутски клуб „Мадарски конник", вело-клуб „Илчов баир", учебни заведения и клубове.

В карнавалното шествие, което ще тръгне от площад „Кристал", ще дефилират  деца от детски градини и училища, както и спортни групи от възрастни. Очаква се броят на участниците да надхвърли 160. Карнавалът ще се пренесе в градинката източно от сградата на местната администрация, където от 17:00 ч. ще започне музикално-танцовият спектакъл, изпълнен с авторски костюми. „Биоразнообразието е живот" е озаглавена приказката от песни, танци и етюди, която ще покажат възпитаници на детски градини и Дом „Калинка".  

Участниците и гостите на празника ще получат късмети-зелени съвети, любезно предложени им от  учениците към СОУ „Панайот Волов". Празникът ще завърши с пускане на хвърчила и балони - тематично изрисувани от художниците към ІІ ОУ „Д-р Петър Берон".

При дъждовно време празникът ще се проведе  в Общински младежки дом - ІІ етаж, паркетна зала от 17:00 ч., допълват организаторите.