Община Трявна с награда от конкурса Зелена Община
Община Трявна с награда от конкурса Зелена Община / Община Трявна

 

Община Трявна спечели награда в националния конкурс „ЗЕЛЕНА ОБЩИНА". Целта на инициативата е да се насърчи изграждането на повече зелени пространства в градовете на България и формиране на нова зелена култура, съобщават от общинската администрация. „Зелените" награди се раздават за пети пореден път.

Тази година бяха номинирани 75 общини от страната. Победителите във всяка категория се определят от експертно международно жури, включващо 14 специалисти в ландшафт архитектурата. Наградите се връчват в четири категории.

 Община Трявна е победител в конкурса „Проект за спортно съоръжение". Награденият проект е „Осигуряване на нови възможности за отдих и спорт в Община Трявна чрез подобряване и изграждане на обществени спортни центрове". Той бе разработен от общинска администрация през 2009 година и внесен за финансиране в Министерството на земеделието и храните по Програма за развитие на селските райони.

Проектът предвижда реконструкция и модернизация на двата спортни комплекса на територията на Община Трявна, намиращи се в гр. Трявна и гр. Плачковци, с което ще се създадат условия за развитие на спорт за всички. Стойността на целия проект е над 7 млн. лева