С Е-портфолио учител спечели Москва
С Е-портфолио учител спечели Москва / МОМН

Трето място в международния конкурс „Математика и проектиране", който се проведе в Москва, спечели преподавателят по информатика и информационни технологии в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии „Асен Златаров"-Димитровград Георги Гочев. Правото да представя България в конкурса той заслужи, като се класира първи в националния кръг, проведен в Ямбол, съобщи днес председателят на димитровградската секция на Съюза на математиците Катя Чалъкова.

Този конкурс е изключително престижен и в две направления- за ученици и учители. Георги Гочев бе единственият участник от област Хасково, подчерта тя. Миналата година ученикът от ПМГ „Иван Вазов" Дамян Илиев спечели първото място, припомни тя.

В Москва Георги Гочев се е представил с проект за електронно портфолио, който вече работи в професионалната гимназия и това е изключително ценно, тъй като разработката му вече дава добри резултати, коментира Катя Чалъкова на специална пресконференция в ПГХХТ днес.

Тази година в конкурса със свои научни разработки са участвали повече от 500 ученици и учители от Беларус, България, Казахстан и Русия.