Жена скочи от четвъртия етаж на болницата във Враца
Жена скочи от четвъртия етаж на болницата във Враца / снимка: DarikNews.bg, Иван Стрижлев
Жена скочи от четвъртия етаж на болницата във Враца
29065
Жена скочи от четвъртия етаж на болницата във Враца
  • Жена скочи от четвъртия етаж на болницата във Враца

45-годишна жена се е самоубила във Врачанската болница рано  тази сутрин съобщиха от лечебното заведение. Тя е скочила от прозорец на интензивното отделение, което се намира на четвъртия етаж. Самоубилата се е приета в 9:00 часа вечерта в много тежко общо състояние, което е предизвикано от поглъщането на голямо количество соде. Това съобщи д-р Соня Съботинова, заместник директор по медицинска част в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца.

Жената, на която не се съобщава името, е с регистрирано психично заболяване. По-рано през деня те е изпила голямо количество натриева основа и е скочила в геран, намиращ се в двора на къщата й. Извадена е от близки, които са повикали екип на Спешния център в Бяла Слатина.

Медиците са отчели сложността на състоянието й и са я транспортирали веднага във Врачанската болница, която разполага с необходимия ресурс за оказване на нужната помощ. След направените й  манипулации жената е настанена в интензивното отделение под постоянно медицинско наблюдение.

Тежкото състояние, в което се е намирала пострадалата не позволявало тя да бъде завързана или упоена. Не е съдействала на лечението. В момент когато наблюдаващата сестра е станала да погледне дете с болки, което се намирало в същата стая, жената се е възползвала от случая и е скочила от прозореца, при което е починала на място.

По данни на лекуващите лекари, по повод психичното й заболяване през 2008 г. е правила първия си опит за самоубийство. За инцидента е уведомена полицията, която разследва случая.