Димитър Бербатов награждава Милослав Методиев
Димитър Бербатов награждава Милослав Методиев / netinfo

Двукратният носител на приза Спортист №1 на Спортно училище "Васил Левски"- Кюстендил  и национален състезател по борба Милослав Методиев е сред финалистите в кампанията „Успелите деца на България", организирана от Фондация "Димитър Бербатов". Церемонията по връчване на наградите ще се проведе на 1- ви юни в София.

"Милослав е сред номинираните за наградата в категория- спорт, до 18- годишна възраст. Той ще получи най- малко грамота лично от Димитър Бербатов", каза за Дарик зам.- директорът на Спортното училище Валентина Райчева- Маринова. Училището бе номинирало още Вероника Бежандолска- волейбол и Слави въжарски- борба.

Проектът "Награди..." не прави кастинги и не установява талант - това е заслуга на хората, които работят с децата. За нашите "Награди..." се номинират деца с вече наградени на различни форуми постижения. Целта е да се стимулира не само работата върху таланта, но и неговата изява, пише в сайта на фондацията на футболиста на "Манчестър Юнайтед". Затова Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца - тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца. Дори да става дума за едно постижение от местно значение - ние го приемаме като първа стъпка по големия път.

Милослав Методиев е включен в националния отбор по борба за юноши, който ще участва на международен турнир в румънския град Ресита. Състезателят на клуб "Васил и Георги Илиеви" ще представя България в категория до 120 к.

Неговият съотборник Наско Георгиев е с националния отбор- кадети на турнир в Загреб, Хърватия. Той е титуляр на треньора Добри Иванов в категория 54 кг.