Спокойно бе, хора!
Спокойно бе, хора! / netinfo
Ауу, много плашещи заглавия! „Бербатов си отиде“. И цитати като този на Боби Михайлов: „Днес българският национален отбор се разделя с един от водещите си футболисти...“.

Спокойно бе, хора! Както би казал самият Бербатов... Нищо толкова фатално не се е случило, че да ни стряскате по този начин.

Какво всъщност стана ли? Просто Бербатов прецени правилно и трезво ситуацията. По средата на дългия тунел е тъмно. Светлинка не се вижда дори от идващ насреща влак. А по-светло ли е, ако една светулка продължи да мига тук-таме в мрака? Не, разбира се.

И ако продължим с терминологията на Бербо, той самият отдавна осъзна, че с три коня каляска не се тегли. С два коня - още по-малко, но крайният резултат ще е все същият – каляска в тресавището.

Ако си мислите, че щяхме да се класираме на европейското с Бербатов, лъжете се. Най-вероятно няма да се класираме там и без Бербатов. Това е горчивата истина. Доверете се на реалиста от Благоевград.

Нужни са ни много енергични и млади кончета, които да помагат на все по-оредяващите породисти коне в тегленето. Как ще се родят, откъде ще се вземат – това са все въпроси без отговори.

Така че, уважаеми копачи на дъното, мили ми българи, не се косете допълнително, излишно е.

А що се отнася до Митко, в решението му за оттегляне има сериозна логика. Нека да я уважим. И да се опитаме да стискаме палци за играта му в Юнайтед, а не да злорадстваме. Да му покажем, че поне сме станали малко по-европейци. За да не разговаря той с нас и за в бъдеще с обръщението „вие“. Нали помните какво каза Бербо накрая: „След години ще ВИ оправя футбола“. Затова става дума...