Денис Лоу съчувства на Бербатов
Денис Лоу съчувства на Бербатов / снимка: Reuters

Легендата на Манчестър Юнайтед Денис Лоу разкри, че съчувства на Димитър Бербатов, заради това, че за втори пореден сезон българинът не успя да впечатли с играта си феновете на "червените дяволи".

Вече бившият капитан на българския национален отбор се присъедини към Юнайтед след рекорден трансфер от Тотнъм Хотспър, но не успя да оправдае очакванията на феновете. Бербатов има едва 26 гола през двата си сезона на "Олд Трафорд" и Лоу призна, че съчувства на българина.

"Не искам да го критикувам. Той не успя да достигне стандартите, които показа в Тотнъм, но пък когато беше там изглеждаше, че е наистина невероятен играч", сподели Лоу.

"Винаги изглежда, че той е муден на терена, но той играеше с този стил и в Тотнъм, като феновете тогава го обожаваха заради това, а днес го критикуват", продължи легендата.

Лоу добави, че се надява Бербатов да не се превърне в провал за Юнайтед, както например се получи с Хуан Себастиан Верон, който бе привлечен за 28 милиона паунда от Лацио, но прекара само две години на "Олд Трафорд".

"Той изглеждаше отличен играч и с аржентинския национален отбор, и в Италия, но когато дойде в Юнайтед, Верон просто не показа тази класа. Той беше доминиращ играч, но когато дойде в Англия не се показа като такъв", завърши бившият нападател на 18-кратния шампион на Англия.