Сираков: Знаехме още преди два месеца, че Бербатов ще се оттегли
Сираков: Знаехме още преди два месеца, че Бербатов ще се оттегли / снимка: Gong.bg
Директорът на националния отбор Наско Сираков заяви, че той и националният селекционер Станимир Стоилов са знаели за решението на Димитър Бербатов още преди два месеца.

„Той ми сподели още преди мача с Полша това свое решение. Това не е решение, което е плод на спонтанност, а е обмислено. Той е дал много на националния отбор. Трябва да го поздравим и да му пожелаем успех. В един национален отбор, когато дълго време няма успехи и футболистите са подложени на критика има наслагване на негативизъм”, сподели Сираков.

„Надявам се в следващите квалификации футболистите да дадат най-доброто от себе си и хората да застанат зад тях. При всички положения е имало респект към Митко, тъй като той го е заслужил с постигнатото до този момент. Не смятам, че е имало страх от другите негови съотборници в националния отбор. Не смятам, че някой може да замести Бербатов”, добави директорът на националния отбор.

„Само с повече колективизъм може отсъствието на Бербатов да се забелязва по-малко. Това са моменти, които се случват. Няма незаменими хора, но аз не съм съгласен с това. И Бербатов и Иванков ще липсват, но ние трябва да се съобразим с техните решения. На този етап нямам притеснения, че други футболисти ще напуснат националния отбор”, допълни Сираков пред телевизия Ринг.

„Стоилов ще си изпълнява задачите като национален селекционер и не е заявявал други амбиции, но във футбола няма нищо сигурно. За мен Митко постъпи изключително коректно. За мен и националния селекционер това не е изненада, тъй като той заяви това още преди два месеца. Ние трябва да му благодарим и да му стискаме палци, че ще успее в Манчестър Юнайтед. Той има качествата, силите и възможностите и със сигурност ще продължи да играе в Манчестър и ще постигне успехи”, каза още директорът на националния отбор Наско Сираков.