Хасково

Маймуната остава арестуван вкъщи

17 март 2006 11:21 | Автор: | Гергана Михайлова

Маймуната остава арестуван вкъщи

Кръстьо Кръстев, известен с прозвището Кънчо Маймуната, остава под домашен арест, въпреки показанията, които дадоха в негова полза Златомир Иванов – Баретата и бизнесмена Владислав Щърбанов.

В качеството им на свидетели те заявиха, че са имали съответно: бизнес и заемни отношения с хасковлията, обвинен в пране на пари, придобити от наркотрафик.

Баретата подкрепи Кръстев с информация пред съда за тяхна обща съвместна инициатива по придобиване на местна фирма. Работещият в Швейцария като компютърен специалист и борсов посредник Владислав Щърбанов пък декларира, че през 1992 година услужил със 750 хиляди долара на Кръстев, като заемът бил документиран с нотариална заверка и е останал непогасен.

С това изявление, свидетелят коренно промени свои твърдения пред столична следователка, където е предположил, че Кръстев е откраднал празна бланка с подписи и печати и е дописал текста на споразумението в последствие.

Противоречието между показанията си Щърбанов обясни с оказан му психически натиск, изразяващ се в заплаха, че ще му бъде забранено да пътува извън България.

Делото бе отложено заради отсъствието на важен свидетел, върху чиито показания е изписана цяла страница от обвинителния акт. Мъжът няма адресна регистрация в България стана ясно от данните, огласени след направена съдебна поръчка за издирване.

Не е разпитано още анонимно лице, което да потвърди описаната от прокурора връзка между заловени наркотици и инвестираните в недвижими имоти пари от Кръстьо Кръстев.

Според защитата е налице фрапиращо разминаване в датите между предполагаемата престъпна дейност и сделките с имоти. Оказва се, че наркотиците се появяват 2 години след въпросните покупко- продажби.

Механизмът им обаче бе изяснен на днешното заседание с разпита на лице, печелило търг за обект на хасковския стадион от името на Кръстев. Любопитно, 50 процента от плащането е станало с компенсаторки по сметката на областна администрация, разказа свидетелят.

Всички тези гласни данни не променят фактическата обстановка по случая, счете съдия Деляна Пейкова, която в качеството си на председател на 3-членен състав не уважи искането за отмяна на наложената мярка “домашен арест” в по-лека.

Кръстев обясни, че това ограничение му пречи да се грижи адекватно за четирите си деца. “Какво по-добро за тях от това- баща им да си седи вкъщи?” попита риторично прокурорът Никола Николов, който на няколко пъти влиза в остри пререкания със защитата- адвокат Ваня Траянова.

За нуждите на делото двете страни ще се срещнат отново в средата на април за разпит на две свидетелки по делегация. Показанията им ще бъдат разгледани в Хасково на 5 май, за когато се очакват последните свидетели и вещи лица по процеса.Етикети: Маймуната, остава, арестуван, вкъщи

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още