Програма еТwinning стана на 5 години
Програма еТwinning стана на 5 години / netinfo

Ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски" официално отбелязаха петия рождения ден на програмата еТwinning с уъркшоп в регионална библиотека „Дора Габе", съобщиха от училището. С презентации и видео-клипове младите хора разказаха за своите проекти и партньори от няколко европейски страни, за срещите си с тях във виртуалното пространство и на живо. Представени бяха блогове, снимки и материали на партньорските училища и колаж по проекта «Светът на думите».

Това е вторият уъркшоп през последната седмица, в който вземат участие ученици от училището. Преди няколко дни заедно със свои гости от Германия те участваха в уъркшоп, посветен на изложбата на немски и швейцарски комикси в Регионална библиотека. Тогава младежите изработиха комикси, в които представиха своите преживявания по време на срещата в България.

Програмата еТwinning обединява 60 000 учители и ученици от Европа, които си партнират в повече от 5000 проекта във виртуалното пространство. В Добрич активно работещите и носители на награди по програмата са Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски", Езикова гимназия „Гео Милев", Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев" и 24 ЦДГ.