Изпълнителната власт ще решава за реформите в армията
Изпълнителната власт ще решава за реформите в армията / снимка: БГНЕС
Изпълнителната власт ще решава за реформите в армията
28774
Изпълнителната власт ще решава за реформите в армията
  • Изпълнителната власт ще решава за реформите в армията

Изпълнителната власт решава по какъв начин да се осъществи реформата, коментира военният министър Аню Ангелов. Според него няма нищо в изказването на президента, което да говори за някакви противоречия между изпълнителната власт и него.

Военният министър обясни, че е разговарял с президента и го е уверил, че всяка информация, от която Първанов има нужда, или той счете за необходима, ще бъде докладвана. „Така че той ще бъде напълно информиран за това какво става в армията. Но по отношение на реформата - как тя да стане, по какъв начин, в какъв вид и степен - това решава изпълнителната власт", уточни Ангелов. „Когато той реши да събере Консултативния съвет по национална сигурност, ние ще представим нашата информация и нашето решение", допълни той.

„Не търсете под вола теле. Не виждам нищо в изказването на президента, което да говори за някакви проблеми или противоречия в изпълнителната власт и президента", призова още военният министър след парада на военните по случай празника на Българската армия.