Пловдив

Финансови проверки и контрол върху ЧСИ искат средните предприемачи

30 април 2010 16:49 | Автор: Кирил Кирилов

Финансови проверки и контрол върху ЧСИ искат средните предприемачи © sxc.hu  

Ако банките са петата независима власт, то частните съдебни изпълнители (ЧСИ) са шестата, красноречив бе председателят на Националната асоциация на българския бизнес (НАББ) Светлозар Николов на пресконференция в Пловдив. Организацията е изготвила жалба до Министерството на правосъдието, която ще бъде входирана в понеделник. В нея българският дребен и среден бизнес иска проверка на приходите на ЧСИ и извършване на оперативен текущ и съдебен контрол върху дейността им. Документът ще бъде изпратен и до Европейската комисия.

Според Николов в България има много случаи на извършване на незаконни дейности от страна на ЧСИ. Той твърди, че НАББ има доказателства за тях. Като примерНиколов посочи частния съдебен изпълнител от Добрич Слави Сербезов. Председателят на бизнес организацията твърди, че Сербезов е монополист в североизточния град и си е позволил да открие магазин, при положение, че няма право да извършва търговска дейност. Николов допълни още, че по неофициални данни за последния месец Сербезов има над половин милион лева приходи от съдебни такси. Аналогичен бил случаят с ЧСИ Иван Хаджииванов от Русе, който си закупил камион за репатриране на автомобили на длъжници. Срещу горепосочените лица НАББ води дела. Тепърва ще бъде заведено дело и срещу пловдивския ЧСИ Атанас Атанасов, уточни Светлозар Николов.

Организацията е сезирала Висшия съдебен съвет и прокуратурата за установените нередности.  Етикети: ЧСИ, нередности, незаконна дейност, Проверки, контрол, ВСС, прокуратура

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#2

velina - 16.11.2010 г. 00:17:33

Необходими са по-радикални действия против тези бракониери и злодеи, които единствено действат в свой собствен интерес. Дано "частните предприемачи" да са ангажирали добри адвокати, защото срещу ЧСИ да се бориш е все едно да си блъскаш главата в стената. ЧСИ Атанасов е едно срамно явление в нашето общество, един човек, който трудно можеш да наречеш юрист, а всъщност налице е дълбоко съмнение дали изобщо той е такъв. И въпреки множеството нарушения относно неговата диплома и неговото служебно положение, ефект има ли? На кого плащат тия хора та са толкова недосегаеми?

#1

intelekt - 30.04.2010 г. 18:12:33

ЧСИ са абсолютно безконтролни и описват апартаменти за борч от 1000лв. Затова и хората плащат на биячи да ги разкрасяват.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още