Близо 24 000 подписа срещу Лечков отиват при Бойко Борисов
Близо 24 000 подписа срещу Лечков отиват при Бойко Борисов / Дарик Сливен

23 907 подписа срещу кмета на Сливен Йордан Лечков и народния представител Десислава Танева са събрани в рамките на една седмица, съобщиха общинските съветници, организатори на подписката.

Копие от подписката, заедно с писмо и искане за среща ще бъде изпратено до премиера Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и председателят на парламента Цецка Цачева и всички институции. Писмото съдържа няколко искания, сред които да се „премахне негласната подкрепа за Лечков, да се извършат ревизии в общината, които да покажат реалното й състояние, да се свали чадъра над кмета и да бъдат прекратени представителните функции на Десислава Танева", обяви съветничката Елена Попова.

Иска се още да бъде дадена картбланш на институции като НАП, Сметна палата, ДФК и ОЛАФ,които да извършат реална ревизия на общината, на сделките и плащанията. Съветниците настояват да се предприемат мерки за стартиране на умишлено спрените или забавени от градоначалника инфраструктурни проекти.

Радостин Русев контрира Лечков за ромските подписи като посочи, че те са 3720 от двете махали в Сливен и събраните подписи са повече от 19 -те хиляди гласа за кмета на първия тур на изборите, когато и самият Русев работил за него.

„Какво означава ромски гласове, това е обида за гражданите на Сливен", заяви съветникът Мариян Янков.

Нито една политическа структура не е заставала за подписката, хората по селата бяха позаплашвани, но благодарение на г-н Лечков се роди гражданското общество, коментира съветникът Петър Димитров.