Сафура - фаворит за „Евровизия
Сафура - фаворит за „Евровизия / netinfo

До финала на „Евровизия" остава малко повече от месец, но вече фаворити има. Един от тях тази година е песента Drip Drop на Сафура. Красавицата, която ще представя Азербайджан на конкурса, е фаворит според музикални медии, критици, фенове и най-вече - букмейкъри.

В най-престижния британски сайт за залагания Nicer Odds Drip Drop убедително води листата с най-малък коефициент. Именно този сайт предсказа победите на Александър Рибак и Дима Билан на последните две издания на „Евровизия".

Младата певица току-що завърши снимките на видеоклипа към парчето, над който работи с едни от най-големите имена от световния шоубизнес. Режисьор на лентата е Рупърт Уейнрайт, познат от култовите филми „Стигмата" и „Мъглата". Той е работил и с Майкъл Джeксън по видеото на History. Стилист на видеото е Таня Гил. Тя е обличала звезди като Салма Хайек, Сандра Бълок, Джони Деп, Том Круз, Камерън Диас и много други.

Всички детайли около видеото на Drip Drop засега се пазят в пълна тайна. Ясно е само, че част от сцените ще бъдат заснети под вода. Премиерата на клипа е на 28 април.

Въпреки че е само на 17, Сафура вече е мегазвезда в родината си. Родена е в артистично семейство на 20 септември 1992 г. Баща й е актьор, а майка й е пианист и моден дизайнер. От малка Сафура се увлича по модата и дори сама скроява първите си сценични тоалети с малко помощ от майка си. Истинската й страст и най-голям талант обаче е пеенето. Започва да се занимава с музика на три години, а първото й излизане на сцена е на шест. Сафура е и единствената известна жена в Азербайджан, която може да свири на саксофон. Преди месец тя заяви, че ще призове сънародниците си да гласуват на „Евровизия" за песента „Ангел си ти" на Миро. Певицата се надява, че феновете на Миро също ще гласуват за нея.

Сафура  фаворит за Евровизия"
netinfo