Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка в Нова Загора
Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка в Нова Загора / netinfo

Третокласничките Дамяна Събева и Ралица Енева от НУ „Любен Каравелов" спечелиха първата награда на конкурса за детска рисунка по приказките на Джани Родари, който е част от двудневните празници на книгата в Нова Загора. Второто място е за Дарена Захариева от НУ „Любен Каравелов" и първокласничката Микаела Терзиева от началния етап на СОУ „Иван Вазов".

Третото място бе присъдено на Натали и Даниел Динкови от началния етап на СОУ „Христо Ботев" и Пенка Петкова от началния етап на СОУ „Иван Вазов".

Т

Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка в Нова Загора
netinfo
ричленно жури в състав Иван Стоянов, Таня Иванова и Красимира Иванова отличи 23 от получените 55 рисунки на ученици от началните етапи на СОУ „Христо Ботев" и СОУ „Иван Вазов", НУ „Любен Каравелов" и училищата в Любенова махала и Богданово.

Всички участници получиха грамоти за участие, а отличените получиха и книжка с приказки на Джани Родари.

Празниците на книгата продължават с драматизация на българска народна или авторска приказка днес от 14.00ч. в салона на читалище „Диньо Сивков". Като финал на празниците ще се проведе конкурсът за рецитатори на стихотворения на Иван Вазов и литературното състезание „Ние познаваме живота и творчеството на Иван Вазов" .