Двойният убиец от „Въча” остава в ареста
Двойният убиец от „Въча” остава в ареста / Dariknews.bg

Обвиненият за двойното убийство край язовир „Въча" остава в арестта. Това реши днес състав на Смолянския окръжен съд, който  разгледа молбата, внесена от адвокатите на обвиняемия Виктор Траянов за замяната на мярката  за неотклонение "Задържане под стража" с по-лека - "домашен арест". Съдът счете,  че не са налице основания за изменение на взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд -Смолян не е окончателно и  подлежи на обжалване пред Пловдивски апелативен съд в тридневен срок, считано от днес.

В края на миналата година Пловдивският апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 30-годишния Виктор Траянов от София, обвинен в убийството на двамата си приятели  Борис Сбирков и Мартин Кючюков. Тогава защитата на Траянов обяви, че съществува възможност да пледира за невинност по делото.

Софиянците Борис Сбирков и Мартин Кючюков бяха убити при въоръжен инцидент, станал на 16 ноември в понтонна къщичка на язовир Въча в община Девин. Мъжете на 30 и 35 години, простреляни в главите от упор, са починали на място.