Тревненска трупа с първо място на фестивала на любителските театри в Свищов
Тревненска трупа с първо място на фестивала на любителските театри в Свищов / netinfo

Театралната трупа при читалище „Пенчо Славейков" в Трявна спечели първата награда в Осмия национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри, който се проведе в Свищов. Тревненските театрали се представиха с постановката „Догодина по същото време" от Бърнард Слейд, под режисурата на Петър Рангелов.

Специалната награда на кмета на община Свищов бе присъдена на Студентска формация за театър към Помощното училище „Паисий Хилендарски" за пиесата „Побъркани от любов" от Сам Шепърд, с режисьор Ваня Паликопова.

Второ място зае постановката на пловдивската Театрална школа „Чарли", които изиграха първо действие на постановката „Асансьорът" от Георги Марков, чийто режисьор е също Ваня Паликопова.

Трета награда получи Театралният състав при читалището в с. Крушето, който представи „Страсти в имението" от Чехов, режисиран от Иван Димитров.

За най- добра мъжка роля призът бе присъден на Иван Иванов от Студентско театрално студио при Стопанската академия „Димитър Ценов". Той изпълни ролята на хижаря в постановката „Зелена шумка" от Никола Маринов и  режисьор Тоня Христова.

За най-добра женска роля наградата бе връчена на Светла Модева от Театралната трупа при тревненското читалище за ролята й на Дорис в „Догодина по същото време" от Бърнард Слейд.

Председател на журито, което оценява изпълненията в тазгодишното издание на фестивала, бе драматургът и заместник-директор на русенския театър Крум Гергицов.  Всички театрални групи получиха грамота за участие, а отличените - плакети и парични награди, осигурени от община Свищов.