Аян Садъков е новият селекционер на юношите родени до 19 години
Аян Садъков е новият селекционер на юношите родени до 19 години / Sofia Photo Agency

Аян Садъков ще бъде новият селекционер на юношеския национален отбор (до 19 години) на България. Той поема отбора от Михаил Мадански, който остава селекционер само на младежите до 21 години. Садъков пък ще бъде едновременно и асистент на Мадански и треньор на юношите (старша възраст).

"Това е наша идея от самото начало. Искахме помощник-треньорът на младежкия национален отбор да води и най-големия юношески набор, за да става плавно преливането във възрастите, каза за БТА Мадански.

Бившият полузащитник на Локомотив (Пловдив) и доскорошен треньор на тима Аян Садъков ще дебютира като старши треньор начело на 19-годишните в Португалия малко по-късно този месец. Нашите ще участват на турнир там с отборите на Русия, Грузия и домакините от Португалия между 13-и и 18-и април. Мадански изрази благодарността си към ръководството на БФС за отличните условия, които били осигурени за отбора на родените през 1992-а година в Правец за двете контролни срещи с Финландия.

"В хотела в Правец получихме много добри условия за подготовка. Както битови, така и храна и медикаменти. Просто нашите юноши се чувстваха като национален отбор, допълни треньорът. Той завърши с думите, че всеки месец оттук нататък юношеските ни национални отбори ще бъдат събирани на лагери. За повишаване на нивото на нашите млади таланти пък ще бъде създадена и още една елитна юношеска група, но вече във възраст до 19 години. В момента има една такава- при по-малките, до 17 години.