Два клуба в Ловеч и Троян спечелиха средства за спортуване на децата
Два клуба в Ловеч и Троян спечелиха средства за спортуване на децата / netinfo

Два спортни клуба - „Чавдар" от Троян и „Хандбален клуб Ловеч 98", получиха официално договорите за изпълнение на дейности по програмата "Спорт за децата в свободното време-2010 г." на Министерство на физическото възпитание и спорта, информираха от пресцентъра на областната управа.

Спортен клуб „Чавдар" е финансиран с 3000 лв. по направление „Начално обучение по вид спорт" за създаване на група. С парите ще бъдат осигурени екипи за децата, които ще започнат да спортуват джудо. „Хандбален клуб Ловеч 98" печели за пета поредна година проект от Министерство на физическото възпитание и спорта.

Тази година ще работят в направление „Спортни занимания през ваканциите". Програма „Спорт за децата в свободното време" на Министерство на физическото възпитание и спорта е насочена към развитие на спорта в свободното време.

Програмата е разработена с оглед създаване на предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към двигателна активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания по различни видове спорт през свободното им време.