Златна книга за Военния университет
Златна книга за Военния университет / netinfo

Националният военен университет "Васил Левски" получи значка „Златна книга" за принос към българската наука. Почетното отличие се присъжда от Съвета на европейската научна и културна общност. Значката е с формата на отворена книга, изработена от 24-каратово злато в Монетния двор. Номинациите за наградата се правят от 150 известни български учени и творци с международно признание, които вече притежават отличията.

„Обществеността в България оценява високо постиженията на НВУ „Васил Левски" в управлението на нови инициативи, в налагането на предимствата на съвременни модели във висшето образование и науката за изпреварващо развитие на сектора и за утвърждаване на националното достойнство и авторитет", е записано в сертификата, който придружава значката.

"Златна книга" за Военния университет
netinfo

Военният ВУЗ стана и член на Съвета на европейската научна и културна общност, за което получи и „Златен печат за европейски мениджмънт", с който може да се  подпечатват важни документи на университета в кореспонденцията му с институциите от страната и Европейския съюз.

Значка „Златна книга" и печат бяха връчени на Шуменския университет „Епископ Консатантин Преславски", Национална спортна академия, Университетска болница „Св. Анна", Ансамбъл „Тракия", Пловдив, Читалище „Просвета", Гоце Делчев, Издателство „Просвета", Драматичен театър „Стоян Бъчваров", Варна, Гимназия по пластични изкусва и дизайн „Проф. Дечко Узунов", Казанлък.