Фотограф от Павликени спечели  Човекът до мен
Фотограф от Павликени спечели Човекът до мен / Цонко Балканджиев- Павликени

Цончо Балканджиев от Павликени е тазгодишният носител на голямата награда в третия фотоконкурс „ Човекът до мен". Проявата се организира от Сдружението на фотографите в България, фондация „Чудомир" и сина на покойния фотограф Артин Азинян - Бедрос Азинян.

Голямата награда на конкурса е в памет на починалия преди четири години известен казанлъшки фотограф-художник. 700-те лева, приз за победителя се дават за неговата фотография „ В очакване на добрия ден". Второто място, отсъдено от 4-членното жури е за Димитър Ерменков в Сандански, а третото за Тодор Цветков от София. В тазгодишното издание участваха 176 автора от цялата страна със общо 512 снимки по темата „Човекът до мен".

В специалната изложба на фотоконкурса, която се открива утре 26-ти март от 17.30 ч. в Инфоцентъра в Казанлък ще бъдат показани общо 44 фотоса на 37 автора.
Въпреки крехката си възраст - само три години, казанлъшкият фотоконкурс вече се превърна в една от фото емблемите на града и в престижен форум за изява на фотографи от цялата страна.