Тридневни виенски балове за деца започват в Димитровград
Тридневни виенски балове за деца започват в Димитровград / netinfo

Малки виенски балове „Димитровградска пролет 2010" започват днес в огледалната зала на Балетна школа „Галаксико" и ще продължат три дни. Организатори са Държавният куклен театър на Стара Загора и Детският и младежки център на Димитровград.

За участие в баловете са поканени деца и ученици от цялата община, като кувертът е в размер на 12 лева. 20 процента от приходите ще бъдат за балетна школа „Галаксико", които са домакини на баловете. По време на всеки от тях ще се избират „Мис" и „Мистър", децата ще се учат на виенски валс и танци от епохата на пищните балове в подходящо украсената за целта зала. Те ще бъдат посрещани от Забавно-духовия оркестър на Димитровград също с виенски валс.

Предвидени са много награди, подаръци и кетъринг за участниците в баловете, информират организаторите. В специално парти на „Мис" и „Мистър" ще участват победителите.

Режисьор на първите за Димитровград детски виенски балове е директорът на кукления театър в Стара Загора Дарин Петков, а хореограф- ръководителят на „Галаксико" Тихомир Митев.