Пускат нов филм за Джако година след смъртта му
Пускат нов филм за Джако година след смъртта му / снимка: БГНЕС, архив

На 25 юни, когато ще се навърши една година от смъртта на Краля на попа Майкъл Джексън, по кината ще се появи нова документална лента, разказваща подробно за последните дни от живота му, предаде ДПА, цитирайки информация на сп. "Варайъти".

Лентата ще се казва: "Отиде си прекалено рано" и е дело на режисьора Иън Халперин, който през 2008 г. публикува биографична книга за Джако, озаглавена "Без маска". През декември 2008 г. режисьорът прогнозира, че до 6 месеца Кралят на попа ще почине, като основа прогнозата си на това, че здравето на Джексън било много крехко, пише БТА.

Новата документална лента за Майкъл Джексън включва видео и аудиозаписи, направени от Джако малко преди смъртта му, както и интервюта с хора от антуража му, като личния му мениджър, духовния му съветник, коафьора му, треньора му, охранителите и адвоката му.

Кралят на попа Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. на 50-годишна възраст. Внезапната му смърт предизвика незабавни реакции от света на шоубизнеса и от всички други сфери на обществения живот. След месеци разследване случаят беше квалифициран като убийство. В медиите непрекъснато се лансираха различни версии за здравословното състояние на Майкъл Джексън. На 20 май стана ясно, че той отлага началото на концертите си в Лондон с пет дни. Като причина за това бе изтъкнато желанието му да се подготви по-добре за изтощителното седеммесечно турне. Поп звездата трябваше да изнесе първия си концерт от турнето "This Is It" в лондонска зала на 13 юли.