СНИМКИ: 100 години „Олд Трафорд”, Берба с гол при класика на Манчестър Юнайтед
СНИМКИ: 100 години „Олд Трафорд”, Берба с гол при класика на Манчестър Юнайтед / снимки: Reuters

Манчестър Юнайтед постигна домакинска победа над Фулъм с 3:0 в мача от 30-ия кръг във Висшата лига. „Червените дяволи” отпразнуваха 100-годишнината от създаването на „Олд Трафорд” по най-добрия начин след успеха над лондончани.

 Димитър Бербатов изигра изключително силен мач като вкара третото попадение за „червените дяволи” и подаде за второто, реализирано от Уейн Рууни. Английският национал вкара и първия гол за шампионите, като Берба имаше роля и в него.

 

Рууни вкарва второто попадение в срещата след пас на Бербатов

Първото полувреме завърши при нулево равенство, като на няколко пъти Бербатов и Рууни пропуснаха да вкарат за „червените дяволи”. Капитанът на българския национален отбор в 20-та минута засече добре с ножичен удар центриране от корнер, но Рууни не успя да довкара. В 25-та пък Бербатов не успя да отбележи с глава. Българинът изведе на няколко пъти своите съотборници на добри голови позиции, но въпреки това Юнайтед не съумя да поведе.

Английският нападател признава, че попадението е изработено от българския му колега

Второто полувреме започна по най-добрия начин за домакините. Още в 45-та минута, Бербатов отклони с глава към Рууни, той подаде към Нани, португалецът върна към рижавото острие в наказателното поле, а той вкара за 1:0.

 

Парк направи страхотно включване, като подаде за гола на Бербатов

В 79-та минута Бербатов не успя с глава да се разпише след добро центриране на влезлия като резерва Парк. Само три минути по-късно обаче българинът блесна. В 82-та минута той овладя дълга топка в половината на гостите, след това надигра двама бранители, стигна почти до аут линията, откъдето върна към Рууни, който засече за 2:0.

Бербатов успя да вкара с глава на третия си опит в мача. В 87-та минута, българинът засече отлично центриране на Парк, за да оформи крайното 3:0. Това бе и 10-то попадение за Бербатов от началото на сезона с екипа на шампионите.

На третия опит, Бербатов се разписа с глава

След победата, Юнайтед отново се изкачи на върха във временното класиране с актив от 66 точки, на две пред Челси, който има и мач по-малко. Фулъм пък е на 10-та позиция с 30 точки.