Представят изложба в подкрепа на чакащите трансплантация
Представят изложба в подкрепа на чакащите трансплантация / снимкa: sxc.hu
Представят изложба в подкрепа на чакащите трансплантация
26902
Представят изложба в подкрепа на чакащите трансплантация
  • Представят изложба в подкрепа на чакащите трансплантация

В Националния дворец на децата ще бъде открита изложбата "Да си добър като дете". Тя има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите на донорството в България и на хората чакащи за трансплантация. Изложбата "Да си добър като дете" е част от Националната кампания в подкрепа на донорството.

Рисунките в изложбата са предоставени от деца претърпели трансплантация и деца в неравностойно положение и са в подкрепа на 27 годишната Елена Димитрова, която очаква животоспасяваща трансплантация в чужбина. Елена страда от заболяването фамилна аденоматозна полипоза. На 23 януари след тежка неуспешна операция във Военномедицинска академия, Елена загуби цялото си тънко черво. Състоянието й не позволява поемането на храна през устата. До трансплантацията на тънко черво, тя ще остане в болницата на венозно хранене, което, освен че е изключително мъчително, уврежда останалите й органи и е опасно за нея.

Изложбата "Да си добър като дете" е част от Националната кампания в подкрепа на донорството и се организира от Българския съюз на трансплантираните, Националния дворец на децата и неформалната гражданска инициативна група в помощ на Ели. Изложбата ще продължи до 24 март.