32 машини обработват Пловдив от 1 часа през нощта
32 машини обработват Пловдив от 1 часа през нощта / Dariknews.bg, архив
32 машини обработват Пловдив от 1 часа през нощта
26740
32 машини обработват Пловдив от 1 часа през нощта
  • 32 машини обработват Пловдив от 1 часа през нощта

До 15 см. достига снежната покривка на места в Родопите. Това съобщи за Дарик радио говорителят на Областното пътно управление в Пловдив Красимир Щерев. 40 машини почистват пътищата от републиканската пътна мрежа, които са мокри, но проходими при зимни условия.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги по високите части, а товарните без ремаркета и полуремаркета по направленията Велинград- Сърница, Батак-Доспат и Белово-Юндола. До момента няма информация за блокирани или откъснати селища. Няма и населени места без вода, съобщиха от ВиК.   

Опасност от падащи камъни има в районите на прохода Троян - Кърнаре, Искърското и Кресненското дефилета и по пътищата Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Батак - Доспат.

В Пловдив пътната мрежа се опесъчава от 1 часа през нощта, каза за Дарик шефът на „Чистота" Радослав Кошински. Работата е започнала от вътрешните улици, като пясъкоразпръсквачите са били там до 4.30 часа. От тогава те са по булевардите, уточни Кошински. 32 машини обработват и в момента пътищата в града. Греблата ще бъдат мобилизирани при натрупване на поне 8 см. сняг по пътната настилка, обясни шефът на „Чистота". /Чуйте какво каза още Радослав Кошински от прикачения звуков файл/