73 кг хероин не стигнаха до Западна Европа
73 кг хероин не стигнаха до Западна Европа / ОД на МВР Стара Загора

73 кг хероин задържаха рано тази сутрин старозагорските криминалисти. Част от наркотика е бил открит в лек автомобил, спрян за проверка в гр. Шипка. Останалото количество е намерено в къща в с. Горно изворово.
Задържани са петима мъже. Откритият наркотик е бил предназначен за Западна Европа, коментира директорът на Областната дирекция на полицията комисар Алекси Алексиев.

От задържания хероин могат да бъдат приготвени 300 000 дози. Трима от задържаните ще останат в ареста за 72 часа, а другите двама - за едно денонощие.

Окръжният прокурор Константин Тачев заяви, че за три от лицата има безспорни доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление по чл. 354а, ал.2 във вр. с ал. 1 - за държане и пренасяне на наркотици в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. На лицата ще бъде повдигнато и обвинение и по чл. 321 от НК - за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел - трафик на наркотични вещества. Ще бъде изготвено и внесено искане за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" на основните трима участници в групата - Я.Х., П.Х. и И.К.

В хода на акцията са установени близки връзки на задържаните лица и в момента се извършват претърсвания и изземвания в домовете им в Мъглиж, Казанлък и село Енина. За изясняване съпричастността им към престъпната дейност на групата в РУ -Казанлък за 24 часа са задържани лицата А.А. и М.В. от с. Енина.
Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

73 кг хероин не стигнаха до Западна Европа
netinfo