Новите младежи не успяха да вземат нищо от Черна гора
Новите младежи не успяха да вземат нищо от Черна гора / снимка: Gong.bg
Младежкият национален отбор загуби поредната си европейска квалификация, с 0:2 като гост на един от фаворитите в група 6 Черна гора. Мачът в Подгорица бе дебют за новия селекционер Михаил Мадански, както и за някои от момчетата му. Липсата на шанс за класиране в следващия етап на пресявките накара Мадански да започне подновяване на състава още преди края на квалификациите.

След като взе точка от Черна гора в България, младежката селекция не успя да се справи със съперника и на негов терен. Домакините имаха сериозен залог пред себе си, тъй като са в битка за първото място в групата, което ще им даде директна квота. В състава им специално за мача с българите бяха върнати някои играчи от мъжкия обор като звездата на Фиорентина Стеван Йоветич.

Черна гора натисна сериозно от началото, и в 24-та минута след няколко пропуска пред Ник Дашев, Джурович успя да открие резултата. Преимуществото на черногорци си личеше явно, като често бяха отправяни удари към дебютанта на вратата на България Дашев. Защитата и стража обаче се справяха, въпреки че често чистеха в ъглови удари, които допълнително затрудняваха задачата им. Александър Киров и Георги Миланов имаха положения за българския отбор през първото полувреме.

След почивката Михаил Мадански пусна в игра по-атакуваща схема, като в 57-та минута се появи Момчил Цветанов, а Мартин Тошев опита на няколко пъти да застраши вратата на домакините. Опитите за изравняване не доведоха доникъде, като Черна гора търсеше още по-настървено нови попадения. Нарушенията зачестиха, а с това и статичните положения пред двете врати.

Отбраната на България обаче се пропука чак в 89-та минута, точно след положение за нашия тим, пропуснато от Цветанов. В последната минута от редовните 90 Дражко Божович реализира втори гол за Черна гора и с това сложи точка на спора. Веднага след това резервата Ивелин Василев пропусна и най-добрата наша възможност, след като от близко разстояние би в ръцете на вратаря Жилиен.

България е с четири точки от седемте си европейски квалификации, а Черна гора е с 13 от шест срещи дотук и е лидер в група 6.

Съставът на България: 12. Дашев 2. Терзиев 3. Иванов 4. Дреновички 6. Цветков (к) 9. Тошев 10. Марчев (Страхил Попов 84') 13. Киров (Василев 77') 14. Бенгюзов (Цветанов 57') 15. Г.Миланов 18. И.Миланов