Папандреу: Корупция и безнаказаност стоят в основата на бюджетната криза на Гърция
Папандреу: Корупция и безнаказаност стоят в основата на бюджетната криза на Гърция / снимка: Reuters

Корупция и безнаказаност стоят в основата на бюджетната криза на Гърция, заяви гръцкият премиер Георгиос Папандреу днес, като призова гражданите да изтърпят трудностите, пред които ще се изправят, докато траят усилията да бъде стабилизирана страната, предаде Ройтерс.

"Кризата в нашата страна не се ограничава до фискалния ни проблем. Това е само върхът на айсберга", каза Папандреу на правителствено заседание. "Изключително спешно е да се заемем с него, защото той придоби драматични измерения," добави министър-председателят, пише БТА.

Европейският комисар по икономическите и валутни въпроси Оли Рен заяви същевременно в Атина, че Гърция трябва да предприеме допълнителни стъпки, за да се справи с бюджетната си криза. Този призив към гръцкото правителство Рен отправи след среща с министъра на финансите на Гърция Георгиос Папаконстантину.

Гръцкият финансов министър на свой ред заяви готовността на правителството да направи всичко необходимо, за да намали дефицита. "Ако е нужно, то (правителството) ще вземе допълнителни мерки," заяви Папаконстантину.