Дават 1,6 млн. евро за меморандум и оценка на Булгартабак
Дават 1,6 млн. евро за меморандум и оценка на Булгартабак / Дарик-Благоевград
1,6 млн. евро дава Дянков за меморандум и оценка на "Булгартабак"
26553
1,6 млн. евро дава Дянков за меморандум и оценка на "Булгартабак"
  • 1,6 млн. евро дава Дянков за меморандум и оценка на "Булгартабак"

Депутатът на Коалиция за България от Благоевградски избирателен район Корнелия Нинова призова министър Симеон Дянков да се извини публично за множество коментари в медиите, че "Булгартабак" и респективно фабриката в Благоевград произвежда цигари за черния пазар.

По данни на Нинова, правителството ще плати 1,6 милиона евро за изготвяне на меморандум и оценка на готвеното за приватизация дружество. "През юни нашият кабинет вече изготви такъв меморандум, има и приватизационна оценка на "Булгартабак", за което вече е платено веднъж близо 1 000 000 лева", каза Корнелия Нинова.

Голямата парична сума сега ще влезе в сметките на избрания консултант по бъдещата сделка, това е фирма "Ситигруп", заяви депутатът Нинова. Тя е внесла парламентарно питане към министър Дянков относно незаконните цигари на нашия пазар.

Явно правителството не може да се справи с контрабандата, която в някои погранични райони е близо 70 процента, но това не значи че тези цигари са произвеждани във фабриката в Благоевград, заяви Корнелия Нинова. Според нея контрабандата е проблем на Митниците.

Какво още каза Корнелия Нинова, чуйте в прикачения звуков файл