Владимир Елезов: ГЕРБ и политически винарки лишават Благоевград и ПФК Пирин от стадион
Владимир Елезов: ГЕРБ и политически винарки лишават Благоевград и ПФК Пирин от стадион / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

ПП ГЕРБ - Благоевград и политическите винарки около партията са на път да оставят града и ПФК "Пирин" без стадион, се казва в изявление на общинския съветник и председател на Управителния съвет на Гражданско сдружение "ЕКИП" Владимир Елезов.

Трети ден на стадион "Христо Ботев" няма вода за поливане на терена, въпреки че има изграден и функциониращ водопровод, което е парадоксално, смята Елезов. Проблемът, според него, е, че местният парламент гласува против преминаването на водопровода през път, който е общинска собственост.

Владимир Елезов ГЕРБ и политически винарки лишават Благоевград и ПФК "Пирин" от стадион
netinfo

Собственик и инвеститор на повече от половин милион лева в изграждането на нов терен е Община Благоевград, а Общинският съвет с гласовете на ГЕРБ и клакьорите им на практика извършва диверсия срещу футбола и спортната общественост в града, коментира Владимир Елезов.

Политическата “шизофрения” стигна дотам, че първо се гласуват инвестиции за стадиона, а после се гласува съсипването им, като зад този акт стоят и двама от собствениците на ПФК "Пирин", обяви председателят на "ЕКИП", който напомни, че междувременно ръководството на футболния клуб води преговори Общината да придобие дялове в дружеството.

Владимир Елезов ГЕРБ и политически винарки лишават Благоевград и ПФК "Пирин" от стадион
netinfo

Вече трета година откакто съм общински съветник, ставам свидетел на безпроблемно узаконяване на строежи, вили, гаражи, пристройки и други обекти, обслужващи частни интереси, а в същото време мнозинството в Общинския съвет отказва да се съобрази с обществения интерес и гласува против собствените си инвестиции. Факт е, че някой чиновник в Общината не си е свършил работата и не е подготвил необходимите документи, но това не трябва да лишава хилядите привърженици на футбола от възможността да гледат собствения си отбор в собствения си град на най-хубавия терен в България, казва още в изявлението си Владимир Елезов.

Настоявам до 48 часа водата на стадиона да бъде пусната, тъй като гражданите на Благоевград не се интересуват от политически игрички и не заслужават да стават жертви на споровете между кмета и председателя на благоевградския парламент, призовава председателят на "ЕКИП" Владимир Елезов.