Шест титли, три национални рекорда и 12 медала за великотърновското плуване
Шест титли, три национални рекорда и 12 медала за великотърновското плуване / netinfo

Незапомнен успех за великотърновското плуване постигнаха състезатели на Плувен клуб „Етър". На Държавното първенство за деца „Весел делфин" в Пловдив Бояна Томова и Антъни Иванов спечелиха общо шест шампионски титли.

Четвъртокласниците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий" счупиха и три национални рекорда във възрастовата си група. Отборно възпитаниците на Роза Георгиева и Петко Шатров се подредиха втори в страната с 400 точки, след тима на домакините от „Младост". Малките ни надежди в плуването взеха общо 12 медала, с което подобриха постижението си от последния шампионат през миналото лято, когато донесоха под Царевец 10 отличия. Направиха го в конкуренцията на 354 състезатели от 34 клуба, в басейна на Спортното училище в Града на тепетата.

Бояна Томова спечели златни медали на 50 и 100 метра гръб. И в двете дисциплини великотърновката постави нови рекорди на страната. Тя преплува първата дистанция за 34, 67 секунди, а втората - за 1, 18, 01 мин.

Съотборничката и Илина Йозова финишира трета на 50 м. гръб. Ива Добрева е шеста на това разстояние и девета на 100 м. гръб. Трите момичета, заедно с Ели Димитрова взеха бронзови отличия в надпреварата на смесените щафети и са осми в щафетната битка в свободния стил.

Антъни Иванов буквално отвя конкуренцията ставайки шампион и в четирите дисциплини, в които участва. Той завоюва златото на 100 м. бътерфлай, 100 м. съчетано плуване и на 100 и 200 метра свободен стил. В последната дисциплина ученикът в ОУ „Св. П. Евтимий" постави нов рекорд на страната- 2, 27 мин.

При щафетите Цветомир Павлов, Любомир Епитропов, Антъни Иванов и Мирослав Стоименов са шампиони в свободния стил и сребърни медалисти в смесената щафета.

Индивидуално Любомир Епитропов спечели сребро на 50 м. бруст и бронз на 100 м. в същия стил и е пети на 50 м. свободен стил. Мирослав Стоименов се класира пети на 50 м. бътерфлай, а Цветомир Павлов девети на 100 м. гръб.