Лев Инс определиха като незаконно замесването им в акция Октопод
Лев Инс определиха като незаконно замесването им в акция Октопод / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
"Лев Инс" определиха като незаконно замесването им в акция "Октопод"
26323
"Лев Инс" определиха като незаконно замесването им в акция "Октопод"
  • "Лев Инс" определиха като незаконно замесването им в акция "Октопод"

Ръководството на застрахователно дружество "Лев Инс" определи като незаконно затварянето на основни офиси и изземането на документи от компанията по време на полицейската операция "Октопод", при която беше арестуван Алексей Петров. Според Шаул Шнайдер, акционер в "Лев Инс", Петров не е акционер и не е служител на "Лев Инс".

От "Лев Инс" припомниха, че около 40% от компанията е на израелски акционери. От дружеството са се свързали с израелския посланик в България, който е предал писмо на прокуратурата с искане за обяснение по повод акцията. Главният прокурор Борис Велчев е поел ангажимент обяснението да бъде дадено в рамките на десет дни, които изтичат в сряда. Ако това не се случи, от компанията ще решат какви действия да предприемат спрямо българското законодателство.

"Няма нито един член на управителен или надзорен орган, служител на компанията, който да е задържан, уличаван в извършване на престъпление, следствен. Затова недоумяваме централните ни офиси да бъдат затваряни, да ни изземат сървърите без съдебно разпореждане, без аргумент за това действие. На сървърите е цялата ни компютърна система, която поддържа цялостната ни дейност. Информацията е публична и "Лев Инс" изпълнява задълженията си по кодекса "застраховане" и предоставя регулярно седмично тази информация в Комисията за финансов надзор. Информацията, която ни беше иззета, се намира в компетентните държавни органи", заяви изпълнителният директор на компанията Стефан Софиянски.

Той допълни, че към момента никой не се е възползвал от специфичната услуга, която предлага компанията - застраховка срещу отвличане. От дружеството директно предлагат застраховка, създадена от чужди партньори. Тя е предложена на българския пазар с основна целева група - моряците. От компанията смятат скоро да пуснат и нов вид застраховка - на част от човешкото тяло. Интересът е много голям от страна на футболистите.