Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца
Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца / netinfo
Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца
26282
Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца
  • Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца

Стълба за деца с двигателни проблеми и сензорна пътека получи днес като дарение Дневният център към Дома за медико-социални грижи за деца в Шумен. Дарението стана факт след проведената инициатива „Жълти стотинки - деца помагат на деца", организирана от  INNER WHEEL. В продължение на един месец акцията се проведе в шуменските училища, като възможност да даряват монети от 1,2,3 и 5 стотинки имаха не само децата , но и възрастните. Със събраната сума от  4 595 лв. бяха закупени дарените днес уреди.

„Благодаря на нашите най-малки дарители на града, за тяхното усилие и преданост към тази добра инициатива", каза Елисавета Филипова, президент на INNER WHEEL клуб Шумен. Тя уточни, че предстои да бъдат направени плакати с уредите, закупени от даренията. Те ще бъдат раздадени по всички училища, за да могат да видят децата, какво реално е закупено с техните пари", добави още Филипова.

Дариха специални уреди на Дома за медикосоциални грижи за деца
netinfo

„Важно е, че чрез тази инициатива децата станаха съпричастни към проблемите на техните връстници", добави директорът на Дома за медико-социални грижи за деца д-р Тошко Стоев. Той допълни, че дарените уреди ще помогнат на децата с двигателни и ментални проблеми, които посещават центъра. От създаването му до септември миналата година през Дневния център са преминали общо 107 деца. В момента грижи там получават 38 малчугани на възраст от 0 до 7 години, като 13 от тях го посещават само почасово. Предстои да бъдат създадени още 2 групи за седмичен прием в Дневния център.

„Чрез грижите, които децата получават тук те имат огромен шанс да излязат от групата на инвалидизация и след това да влязат в образователната система", добави още д-р Стоев.

Дариха специални уреди на Дома за медикосоциални грижи за деца
netinfo