447 договора сключени с РЗОК
447 договора сключени с РЗОК / netinfo

447 договора с изпълнители на медицинска, дентална и болнична помощ е сключила РЗОК във Велико Търново. Те влизат в сила от 1 януари 2010 г. при условие, че съответният изпълнител до момента на сключване на новия договор е работил с Касата за оказване на същия вид медицинска или дентална помощ. Само за лечебни заведения, които кандидатстват за пръв път за договор с РЗОК или за нова по вид дейност, индивидуалните договори влизат  в сила от датата на подписването им.

С лечебни заведения за първична извънболнична медицинска помощ са сключени общо 126 договора. За оказване на специализирана извънболнична медицинска помощ са подписани 124 договора.

167 зъболекарски практики в областта ще работят със здравната каса.

13 договора са сключени със самостоятелни медико-диагностични лаборатории. РЗОК работи с още 8 лаборатории, които са в структурите на лечебни за­ве­де­н­ия - Стоматологичен център, МОБАЛ, при изпълнител на дентална помощ, 3 са в медицински центрове - Елена, Аркус Медикъл, Дозис и по една  в ДКЦ - В. Тъ­р­ново и ДКЦ - Г. Оряховица.

Сключени са и 5 договора за оказване на болнична медицинска помощ по определени клинични пътеки от лечебни заведения за специализирана извънболнична помощ  с разкрити легла за наблюдение и лечение до 48 часа.

Здравната каса ще работи по договор и с 12 лечебни заведения за оказване на болнична помощ по общо 617 клинични пътеки.

Най-много - 205 клинични пътеки - са финансирани в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" във В. Търново, болницата в Горна Оряховица "Св.Иван Рилски" е сключила договор за 137 клинични пътеки, болницата в Павликени - за 97 пътеки.  

20 клинични пътеки са финансирани в Еленската болница и 6 в болницата в Полски Тръмбеш. Специализираната болница за рехабилитация в с. Овча могила ще работи по две клинични пътеки.

РЗОК е сключила договор със Специализираната болница за активно лечение по кардиология във В. Търново за финансиране на 12 пътеки.

С касата ще работят и диспансерът за белодробни болести - по 5 клинични пътеки, онкологичният диспансер - по 28 пътеки и диспансерът за кожно-венерически заболявания - по 6 пътеки. Медицински център „Визус" също ще работи с Касата по 3 клинични пътеки.

До момента по договор с РЗОК работят 58 аптеки в областта. От тях 26 в община Велико Търново, 13 в община Г. Оряховица, 7 в община Павликени, 4 в община Свищов, 3 в община Лясковец, 2 в община П. Тръмбеш и по 1 в общините Стражица, Златарица и Елена.