Жителите на девинско село палят гори, ако не им асфалтират пътя
Жителите на девинско село палят гори, ако не им асфалтират пътя / Dariknews.bg, архив
Жителите на девинско село заплашват да палят гори, ако не им асфалтират пътя
26230
Жителите на девинско село заплашват да палят гори, ако не им асфалтират пътя
  • Жителите на девинско село заплашват да палят гори, ако не им асфалтират пътя

Девинското село Осиково заплашва, че лятото ще започне да пали горите в района, ако не се предприемат незабавни действия по асфалтирането на пътя за селото. Това каза за Дарик кметът на община Девин Здравко Василев. Това е най-бойното село в общината и се опасявам, че заканите им ще се реализират, обясни Василев.

В Осиково живеят около 500 души. Откакто съществува населено място няма нормален път за достъп до него. До сега са правени нескопосани проекти, но вече има професионално изготвен. Той е входиран за разглеждане по Оперативна програма „Развитие на селските райони"и чака одобрение,  каза още кметът на община Девин. Проектът е на стойност 9.5 млн. лева и предвижда изграждане на път с дължина 10.5 км. и ширина 6 метра, като включва и пробиване на 800 метра нов път.

Хората, които  толкова години са лъгани и са  обезверени, вече не вярват, че  нещо ще се случи и затова изалязоха днес на протест, коментира Василев. Повече от 40 коли блокираха пътя Девин-Кричим за един час около обяд. /Чуйте какво каза още кметът на община Девин от прикачения звуков файл/