Приключи проектът за реконструкция на детските заведения в Дряново
Приключи проектът за реконструкция на детските заведения в Дряново / netinfo

Приключи проектът „Саниране, вътрешен ремонт, реконструкция на отоплението и вертикална планировка на бази  „Детелина", „Иглика" към детска градина „Детелина" и детски ясли" в Дряново. Стойността му, по договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Регионално развитие", е 930 000 лева, от тях 867 000 са за строителни дейности, а останалите за авторски и строителен надзор, проектиране, управление на проекта, одити, публичност и онагледяване.

Проектът за ремонт на трите бази на детската градина е полезен за 192 деца в детските градини и още 56 в яслена възраст; 33-ма служители педагогически и непедагогически персонал; близо 460 - 500 родители. Бенефициенти са всички 10 862 жители на общината.

На финалната пресконференция кметът д-р Николов и ръководителя на проекта инж. Димитър Руев в мултимедийна презентация изнесоха основните аспекти от реализацията на проекта, срещнатите трудности по обезпечаване финансирането, извлечените поуки, като изразиха задоволство от постигнатите резултати и свършената работа.