Боран Хаджиев: Днес е уникален ден за българския спорт
Боран Хаджиев: Днес е уникален ден за българския спорт / berkovitsa.dir.bg
Бившият треньор на единствената ни шампионка от зимна олимпиада Катя Дафовска – Боран Хаджиев определи днешния ден като „уникален за българския спорт”. На днешния ден точно преди 12 години Дафовска завоюва олимпийското злато в Нагано. Днес годишнината бе отбелязана по подобаващ начин в родния град на спортистката Чепеларе.

„Действително днес е уникален ден за българския спорт. Радвам се, че Катя го направи и дано за в бъдеще имаме поводи да се радваме за подобни резултати. От този период до днешния ден имам много приятни спомени. Днес в нашия град го отразихме подобаващо. Половината град беше на „Мечи чал” имаше добра атмосфера, народни песни, отразихме го по подобаващ начин”, сподели Хаджиев за предаването Гол линия на Дарик.

„Оптимист съм и се надявам в следващите години да изградим един добър състав и да имаме поводи да се радваме. Биатлонът се нуждае от добро обезпечаване, една по добра организация и разбира се една по добра държавна политика. Надявам се новото ръководство начело със Свилен Нейков ще направи необходимото, за да може зимните спортове да ни радват отново”, каза още той.