Нарушения по ЗОП в Пловдивското поделение на „Български пощи”
Нарушения по ЗОП в Пловдивското поделение на „Български пощи” / Dariknews.bg

До 1 март работна група, в състава на която е управителя на Пловдивското поделение на „Български пощи" Мартин Захариев, трябва да представи на изпълнителния директор на дружеството концепция за структурната реформа, която ще се направи в региона. Тя предвижда обособяване на  6 областни центрове на „Български пощи", като Пловдивският ще бъде най-голям, тъй като ще включва Пазарджик, Карлово, Асеновград, Смолян, Кърджали, Първомай, Стамболийски и Хасково.

Основната идея, която ще предложим на ръководството, е да се въведе по-стриктен контрол на ниво пощенски станции и Пловдив да има повече изнесени права, тоест да ръководи комуникацията между клоновете в региона с централата в София, обясни за Дарик Мартин Захариев.

До средата на февруари ще имаме яснота какви мерки ще предприемем спрямо извършителите на злоупотребите с гориво, която бе констатирана при вътрешната проверка миналия месец, каза Захариев. Той допълни, че е готов и докладът от финансовата ревизия, който е от 19 страници и показва нарушения при извършвани процедури по ЗОП и съхраняването на документацията.

Захариев бе категоричен, че скоро ще бъдат прекратени всички неизгодни договори в региона, като подчерта, че към момента има такива, които носят печалба на „Български пощи" по 2 лева на година.