Телефонни измамници отмъкнаха 700 лв. от 69-годишна жена
Телефонни измамници отмъкнаха 700 лв. от 69-годишна жена / Дарик Шумен

69-годишна жена от Велики Преслав е била измаменa със 700 лв., съобщават от полицията. Около 16.00ч. вчера непознат мъж й се обадил по телефона, представил се за началника на полицията в Шумен, ползвайки името Николов. Обяснил, че дъщеря й е блъснала дете и избягала от местопроизшествието. Казал също, че по-късно тя е била открита от полицаите, а за да бъде освободена и да бъдат подменени документи към преписката е необходимо да бъдат платени 12 000 евро.

Възрастната жена обяснила, че не разполага с толкова пари и че в себе си има само 700 лева. Тогава "началникът" й разпоредил да не затваря телефона и да поддържат постоянна връзка. Малко след това  пред жилището й се появил мъж, който обяснил, че е изпратен да получи парите. Влязъл в дома й на ул. "Панайот Волов" и от неговия мобилен телефон провели разговор с плачеща жена, която потърпевшата оприличила на дъщеря си. Дала сумата от 700 лева на "куриера".

По-късно жената се обадила на дъщеря си и разбрала, че е измамена. Според описанието, мъжът, на когото предала парите, е висок около 170 см., мургав, бил е облечен с черно яке. По случая работи РУ на МВР - Велики Преслав.