Радосвет Радев връчи наградата „Политик на годината” на министър Цветанов
Радосвет Радев връчи наградата „Политик на годината” на министър Цветанов / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Връчиха на Цветанов наградата „Политик на годината”
25485
Връчиха на Цветанов наградата „Политик на годината”
  • Връчиха на Цветанов наградата „Политик на годината”

Собственикът на Дарик Радосвет Радев връчи наградата „Политик на годината" на вътрешния министър Цветан Цветанов. Цветанов получи пластика на Леда Старчева с наименованието „Динамика". Министърът на вътрешните работи беше избран за политик на 2009 г. от слушателите на Дарик радио и читателите на сайта DarikNews.bg. Това стана в традиционната анкета "Политик и събитие на годината" през декември.

За пръв път през 2009 г. Дарик дава наградата "Политик на годината" на министър на вътрешните работи. Цветанов спечели наградата с близо 80 000 гласа от общо около 200 000 гласували.

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев му пожела: „Пожелавам ви нито вие, нито ръководените от вас екипи да не спират динамичния устрем, с който се хванахте за работа. Желая ви здраве, успехи и се надявам, когато ви гостуват, и външни гости във вашия кабинет, винаги да забелязват, че през 2009 г., започвайки като министър, сте станали и политик на годината".

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че наградата посвещава на служителите от МВР, както и на неговите съпартийци от ГЕРБ: „Това, което получавам днес, е признание не персонално за мен, а е признание за колектива и приятелите, с които работих през последните години в партията - това, което правя в последните шест месеца в МВР, с екипа с който работя, с всички областни директори, всички служители на Министерството на вътрешните работи, защото без тяхната ежедневна професионална работа, едва ли би могъл да бъде оценен който и да било министър на вътрешните работи".

Досега слушателите на Дарик са определяли за "Политик на годината" президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов, бившите премиери Сергей Станишев и Симеон Сакскобурготски, бившия външен министър Надежда Михаилова, бившия президент Петър Стоянов и лидера на ДСБ Иван Костов.

В номинациите участват и 100-те най-влиятелни български национални и регионални медии. Тази година, освен вътрешният министър Цветан Цветанов, номинирани за приза бяха финансовият министър Симеон Дянков, кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият български еврокомисар Меглена Кунева и лидерът на РЗС Яне Янев.

Радосвет Радев връчи наградата Политик на годината на министър Цветанов
netinfo