Кюстендил

Предоставят сечища за дърва на местното население

21 януари 2010 08:32 | Автор: Иво Кирилов

Предоставят сечища за дърва на местното население

Възстановява се законовото изискване за предоставяне на сечища за дърва за местното население. В последните две години имаше практика да не се дават сечища на хората, съобщи директорът на ДЛС "Осогово" Андрей Миленков.

"Тъй като по-голяма част от населението по селата е възрастно, ние водим преговори с фирмите за дърводобив да осигуряват дърва за огрев на хора, които не могат сами да си ги добият. Те ще могат да си ги купуват на преференциални цени", каза още Миленков.

Досега са водени преговори с 3-4 фирми. Преди няколко години подобна практика е имало в община Трекляно.Етикети: Андрей Миленков, Кюстендил, дърва, огрев

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »
#17

наблюдателен - 23.01.2010 г. 20:57:48

Откакто ББ нареди да се направи списък във всяка област на бандюгите-бизнесмени виждате ли как се спотайват повечето от тях и чакат удобен момент, за да изпълзят отново от дупките си,но няма да ги огрее, докато всички не отидат зад решетките за да бутат камионетките,защото техните покровители са се запътили вече натам. Който използва услугите на такива вещи адвокати като Паунски само това го чака!!!!

#16

Стария горски - 23.01.2010 г. 18:49:31

Понеже говорехте за цензура, вижте и тези коментари. Споменава ли се някъде, че нашия герой има същите проблеми, които приписва на Пуров

http://dariknews.bg/view_article_comments.php?article_id=467414&comments=1

#15

Лаик - 23.01.2010 г. 18:46:50

Към всички
Няма такова законово изискване, за което говори Директора.
Дърва за местно население се предоставят първо от общински гори и съответно от частните такива. Площите на тези гори, ако не ме лъже паметта, за нашия регион са над 30%. И чак тогава при невъзможноист или недостиг се минава към държавните.
Много е лесни,както казва народа, " с чужда пите помен да се прави".

#14

Стария горски - 23.01.2010 г. 18:40:37

А некой пита ли се какво става с общинските гори? И знае ли, че сестрата на кмета работи в ДЛС Осогово, на което общинските гори са дадено за управляние?
Какви дъртва по тарифа на корен, какви пет лева? Това, което говори Директорае пълна некомпетентност и би трябвало неговите началници да му потърсят сметка, защото той е "Управител" на търговско дружество, па било то и държавно. И като такъв следва да ПЕЧЕЛИ за държавата, а не да изнудва, защото това което говори за преговори с фирми е изнудване - да не кажа нещо по-лошо.
Освен това е и евтин, пиклив, моля за извинение за израза, ПР.

#13

chavdarcheto - 22.01.2010 г. 07:17:11

до Дерагазецо
Досещам се, че си умствено ограничен, съдеики по името ти.Да си слушал, нещо за санитарна сеч, за снеголом които като повали едно дарво и падат всички останали,изобщо видел ли си такова нещо. Сигурен съм ,че и от черешите не отбираш ,освен да ги папкаш. Давай все така смело да дереш това което казваш че мозеш . Дано ти поверват от редовното присъствивие от градската банаи и бизнеса да ти върви

с почит Нераздран
#12

ufffffff - 21.01.2010 г. 21:40:45

ti maloumen li si? sasre6etki na djamowete........towa objsnjwam na maloumnija............

#11

Сашо - 21.01.2010 г. 14:15:54

За кой камионетки бре думаш,че не мога да стопля.

#10

до пешо - 21.01.2010 г. 14:14:30

да точно ковачки и вангелов платиха изборите на ненормалния паунка - за това всичко, което се пише за тези двамата измамници, изчезва от коментарите на дарик радио. е кюстендилци - спомнете си кое беше първото, което паунката направи за ковачки - разшири паркинга пред ГУМ , за да може повече коли да спират там. А всичко беше скрито под предлог, че правят детска площадта - ама детска площадка до изгорелите газове от колите ?????????
а дали и законно да се унищожава зелена площ за паркинг? Е тук трябва евентуално да отговори мая кожухарова - но тя няма да отговори, защото е зависима от всички кметове!

#9

заместник кмет - 21.01.2010 г. 14:09:22

абе да го бутаме този кмет а за онези камионетките

#8

Пешо - 21.01.2010 г. 13:31:42

Тоя Вангелов и Ковачки не бяха ли тия що платиха и избраха тоя кмет на Кюстендил.

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още