Тъжният казус с шведската легенда SAAB
Тъжният казус с шведската легенда SAAB / снимка: Reuters

Специалните гости на предаването „Дарик гараж" за изминалата седмица разискваха тъжния казус с шведската легенда СААБ. Защо американските му собственици искат да закрият една от най-уважаваните марки автомобили и защо в съботния ден клубът на почитателите на скандинавските коли у нас се събра с табели SAVE SAAB? По тези въпроси дискутираха инж. Андрей Илиев, председател на фенклуб СААБ в България, пианистът от група ТЕ и отявлен фен на СААБ Ясен Велчев и Павел Чанов. Те обясниха, че около 50 автомобила са се събрали в съботния ден, за да покажат загриженост към марката СААБ.

В "Дарик гараж" тази седмица водещият Петър Димитров представи и пазарните тенденции на автомобилите в Европа и България, особено след отпадането на акциза върху конските сили от 1-и януари. Изгледите за автомобилните пазари в Европа напоследък са мрачни. През 2010 година в Западна Европа ще бъдат продадени почти 1 милион по-малко автомобили, в сравнение с изминалата година, сочат различни изследвания.

Автомобилният свят премества производствата си. Оказва се, че 2009 година е била шестата най-благополучна година по брой продадени автомобили. Това са някои от основните новини от последния брой на предаването "Дарик гараж". То се излъчва всяка неделя от 9.00 часа сутринта и продължава един час. Водещият Петър Димитров предлага интересни съвети и запознава слушателите с любопитни новини, чрез атрактивните си гости.