Хванаха криминално проявен, обрал къща в Смядово
Хванаха криминално проявен, обрал къща в Смядово / снимки: ОД на МВР-Шумен

Хванаха 34-годишен криминално проявен мъж, откраднал маслени радиатори, юрган, килими и други вещи от необитаема къща на ул. „Възрожденска" в Смядово. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен.

Сигнал за кражбата е подала 53-годишна жена от Пловдив, която обяснила, че в къщата е проникнато за времето от 20 ноември миналата година до 5 януари. Служителите на реда проверили пунктовете за изкупуване на метали, но не открили данни за познати на полицията, които да са предавали метали. Разбрали обаче, че в началото на декември 49-гоишен мъж предал подобни, на откраднатите вещи и медни проводници, като получил за тях 25 лв.

Криминалистите установили, че каруцата, с която са превозвани вещите е собственост на 34-годишния мъж. Непосредствено преди пункта той скочил от каруцата и не присъствал по време на предаването на металите. Полицаите разпитали 49-годишния мъж, чийто данни били записани по време на продажбата. Той обяснил, че по-младият мъж го помолил да предаде отпадъците, защото нямал лична карта.

Хванаха криминално проявен, обрал къща в Смядово
netinfo

Издирен е криминално проявения мъж, той и семейството му живеели в сграда на бивше предприятие в Смядово. На полицаите им направило впечатление, че в помещението има електричество, а по принцип в района електрозахранването било спряно. След извършен оглед е установено, че крадецът неправомерно се е присъединил към ел. мрежата.

В помещението са открити и част от откраднатите вещи, образувано е досъдебно производство.