Малкия Маргин е в Пловдив?
Малкия Маргин е в Пловдив? / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Малкия Маргин се издирва за убийството на Боби Цанков
24806
Малкия Маргин се издирва за убийството на Боби Цанков
Малкия Маргин се издирва за убийството на Боби Цанков
  • Малкия Маргин се издирва за убийството на Боби Цанков
  • Малкия Маргин се издирва за убийството на Боби Цанков

Малкия Маргин е в Пловдив, съобщи източник на Дарик, вероятно за това е и извънредната акция на полицията - полицаи с бронирани жилетки и патрулки има на всеки от изходите на града, установи репортерска проверка.

Полицията издирва Николай Маринов-Малкия Маргин заради убийството на Боби Цанков, застрелян на 5 януари в центъра на София. При показния разстрел бяха ранени двама души, които са в Клиниката по ортопедия и травматология на ВМА, без опасност за живота.

Полицията е извършила обиск в дома на Малкия Маргин при специализираната акция, направена между 17,30 ч. и 19,30 ч. в деня на убийството. От дома му в столичния квартал Бояна са иззети три лаптопа и два мобилни телефона. Според близките на Малкия Маргин те са на децата му, тъй като той и брат му Красимир не ползвали мобилни телефони. В дома на Големия Маргин в Симеоново не е извършван обиск и претърсване. Адвокатът на Малкия Маргин Людмил Рангелов смята, че всичко това, с взаимно изключващите се информации за арест и издирване на Николай Маринов, е манипулация и е извършена от полицията и прокуратурата с определена цел.

По-големият от двамата братя Красимир Маринов беше задържан след акция на полицията. По неофициална информация, той е бил арестуван във фитнес залата на известен столичен хотел. В ареста, заради убийството на скандалния радиоводещ, попадна и соченият за наркобос Стефан Бонев-Сако, който преди повече от месец преследва с джипа си бившия радиоводещ и след отправени заплахи към него беше арестуван, но по-късно пуснат под гаранция.

"Има възможност задържаните да останат в ареста за 72 часа. В момента се прецизира и се анализират всичките факти и обстоятелства за 72-часово задържане на лицата, които бяха задържани. Версиите са три, не бих искал в момента да конкретизираме какво точно имаме предвид. В момента са назначени експертизи, на базата на тези експертизи, когато бъдат готови, ще имаме повече яснота по версията, която върви в момента. Знаете, че се гледат всички видеокамери, за да търсим възможност да изчистим профила и лицето на извършването на това престъпление, които бяха две лица, така че в тази насока има доста факти и обстоятелства, които в момента се изчистват и се изясняват. Не бих могъл да ви говоря нещо, което няма да е истина и не бих искал да говоря неща, които не трябва към настоящия момент да бъдат споделяни", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Прокуратурата не е повдигнала обвинения срещу задържаните след убийството на Боби Цанков, съобщи градският прокурор Николай Кокинов след оперативно съвещание на ръководството на МВР и прокуратурата в сградата на СДВР. Кокинов отказа да съобщи повече подробности за разследването. До този момент не са изтекли законовите 24 часа, през които задържаните могат да останат в ареста, без да им бъдат повдигнати обвинения. Заместник градският прокурор Роман Василев също присъства на оперативното съвещание. По думите му, по случая има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Той отказа коментар и заяви, че няма да говори за висящи досъдебни производства.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че МВР ще поиска задържаните да останат в ареста за 72 часа.

Бившият радиоводещ Боби Цанков беше застрелян на 5 януари на кръстовището на булевард „Александър Стамболийски" и улица „Цар Самуил". По Цанков и двамата му спътници - бодигард и служител на адвокатска кантора, са стреляли двама мъже.

Повече от 15 куршума са били изстреляни по тримата. Боби Цанков е убит на място с 4 куршума, а другите двама пострадали - на 24 и 49 години, са настанени във ВМА без опасност за живота.

Преди да бъде убит Боби Цанков на няколко пъти ставаше обект на атентати.

През 2005 и 2006 година бомби избухнаха близо до жилището му. През 2004 пък неизвестен стреля по радиоводещия, но не го улучи. Общо 72 дела са заведени срещу Боби Цанков за измами.