Facebook блокира сайт за самоубийства на профили
Facebook блокира сайт за самоубийства на профили / снимка: DarikNews

Facebook обяви, че е блокирал използването на сайт, наречен "Web 2.0 Suicide Machine", който позволява на потребителите да унищожават своя профил в мрежата за социални контакти.

Facebook отправи предупредително писмо и до друг "самоубийствен" сайт Seppukoo.com, който също позволява да се премахва виртуалната самоличност от най-големият сайт за контакти.

"Web 2.0 Suicide Machine", на чиято заглавна страница има бесилка, позволява на своите потребители, които имат профили във Facebook, MySpace, Twitter или LinkedIn, да унищожават тези профили, кръга си от приятели, както и всяка друга, предоставена от тях информация там. Самата реклама на сайта е, че той ви позволява "да унищожите всички ваши профили, които изяждат енергията ви, да убиете вашите фалшиви виртуални приятели, да се освободите напълно от вашето алтер его на web 2.0".

"Web 2.0 Suicide Machine" събира информациите, които са нужни, за да се включиш във Facebook, което представлява нарушение на правилата на сайта, пише БГНЕС. Администраторите на Facebook обясниха, че самият сайт позволява на хората да дезактивират профила си или да го "премахнат" напълно.