Бербатов вкара и Ман Юнайтед подгони Челси
Бербатов вкара и Ман Юнайтед подгони Челси / Reuters
Димитър Бербатов се разписа при победата с 3:1 при гостуването на Хъл Сити в мач от 19-я кръг на Премиършип.

Капитанът на българския национален отбор игра 90 минути за „червените дяволи” и отбеляза третото попадение за своя отбор при победата срещу „тигрите”.

В началото на срещата гостите можеха да поведат, но пропуски направиха Рууни и Гигс.

В 21-та минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Уес Браун срещу Гарсия, но съдията Алън Уайли остана безмълвен.

Три минути по-късно Бербатов изведе Рууни в добра позиция и той стреля, но ударът му бе спасен от Боаз Майхил.

Футболистите на Хъл Сити можеха да поведат в резултата в 28-та минута, когато Хънт намери Боатенг, който стреля опасно, но ударът му бе отразен от Томаш Кушчак.

Добра възможност откри пред Димитър Бербатов в 40-та минута, когато той получи добър пас в наказателното поле от Валенсия и се озова сам срещу Майхил, но стреля в страни от неговата врата.

Само две минути по-късно в 42-та Бербатов подаде добре към Карик, който изведе в чудесно положение Рафаел и бразилецът стреля, но Майхил отново спаси.

Все пак Манчестър Юнайтед поведе в последните секунди на първото полувреме, когато Дарън Флетчър центрира в наказателното поле на домакините, където Рууни бе оставен непокрит и отблизо прати топката в мрежата на Майхил.

Хъл Сити успя бързо да изравни резултата, след като „тигрите” получиха право да изпълнят дузпа в 59-та минута за нарушение на Рафаел срещу Алтидор. Наказателният удар бе реализиран от Крейг Фейгън.

Манчестър Юнайтед отново излезе напред в резултата в 73-та минута, когато при добра контраатака Гигс подаде добре към Рууни, който се опита да намери Парк, но Анди Доусън си отбеляза неспасяем автогол.

В 82-та минута Рууни изведе с чудесен пас Бербатов, който почти на празна врата нямаше никакви проблеми да преодолее Майхил за крайното 1:3.

След тази победа Манчестър Юнайтед излезе на второ място във временното класиране с актив от 40 точки, като изостава само на две точки от лидера Челси.