Малчугани ще кръстят женското делфинче в делфинариума
Малчугани ще кръстят женското делфинче в делфинариума / netinfo

Децата от ОДЗ „ Делфинче” и „ Карин дом” ще дадат име на роденото във Феста Делфинариум женско делфинче. Празничната церемония ще се проведе в 11:00 часа и ще протече под патронажа на кмета на Община Варна Кирил Йорданов. Сред специалните гости на събитието ще са малчугани от домове за деца в неравностойно положение.  Официалната програма ще бъде водена от деца от общинските центрове по изкуствата. След изнасянето й всички гости ще могат да се насладят на оригиналното шоу на делфините. По повод празника цената на билетите за деца и възрастни в делфинариума ще бъде 5 лева.

Женското делфинче се роди в края на август месец миналата година. Родителите са майката Доли и бащата Кимбо. Преди това последният случай на раждане в делфинариума е от преди четири години. Тогава на бял свят се появи Бимбо. Първото бебе делфин бе Йоана. За младите и за възрастните делфини Кимбо, Доли и Попи се грижи цял екип от треньори, биолог и лекар.

"Работната" седмица на морските бозайници е 6-дневна, понеделник е денят им за почивка и разтоварване. Този режим не е бил променян дори и при най-високопоставени посещения в делфинариума. Менюто им е съставено от 8 до 10 кг бяла риба, цаца, хек, калмари, а любимият деликатес на делфините е херингата.