Летище София прекратява договора си със списание HighFlight
Летище София прекратява договора си със списание HighFlight / netinfo
Летище София прекратява договора си със списание HighFlight
24248
Летище София прекратява договора си със списание HighFlight
  • Летище София прекратява договора си със списание HighFlight

От 1 януари догодина Летище София прекратява своя договор с единственото българско летищно списание HighFlight. Издателят на списанието Антони Георгиев сподели, че решението е взето след натиск от изпълнителния директор на летището Пламен Станчев, който не посочва конкретен мотив.

По досегашния договор между летище София и списание HighFlight летището е купувало четири рекламни страници срещу 4000 лева на месец, като от своя страна, списанието е плащало същата сума за наем. На среща с медиите Георгиев беше поканил Пламен Станчев и министъра на транспорта Александър Цветков, но и двамата не дойдоха. Антони Георгиев заяви, че откакто е взето решението, той не може да се свърже със Станчев: „По причини, които са ми напълно неясни и които от моя гледна точка нямат нищо общо нито с икономическата логика, нито с онова, което аз приемам като здрав разум, директорът на Летище София в един момент реши да прекрати отношенията си с нас, като каза официално, че това списание трябва да плаща наем на летището, за да може да се разпространява на терминалите на летището. Това не е търговско отношение, тук има обществен интерес. Единственото обяснение от негова страна беше разпространено в медиите. Той отрече да е спрял еднолично разпространението на HighFlight, тъй като това е решение на съвета на директорите на Летище София. Това не е така, това не е истина. Той еднолично в писмо прекратява договора".

HighFlight съществува от 2005 година. Съдържанието на излизащото на български и английски език списание е актуална информация както за България, така и за основните дестинации, по които летят авиокомпаниите от летищата в България.