Доброволци честват международния си ден
Доброволци честват международния си ден / sxc.hu

Доброволци от Фондация Националнен алианс за работа с доброволци (НАРД) и деца от район „Северен" играят волейбол на напълно обновената спортна площадка, докато очакват зам.-кметът Георги Титюков да я открие. Това съобщиха за Дарик от НАРД. В момента там има над 30 човека, дошли да отбележат 5-ти декември - Световния ден на доброволеца.

Игрището е ремонтирано за 3 работни дни от 20 доброволеца в рамките на националната инициатива на НАРД „Дарете час". Всеки младеж е вложил в кампанията средно по 15 часа доброволен труд. Боядисани са баскетболните кошове и е закупена волейболна мрежа. Фирма е дарила боите, с които са обновени кошовете. Община Пловдив също е участник в инициативата - тя е посочила площадката и е дарила доброволците с неоценима морална подкрепа.

НАРД ще отпразнува 5-ти декември на специално парти довечера от 19 часа. Традиционно ще бъдат връчени наградите „Рицар на добрата воля", разделени в 4 категории - най-активен, най-отговорен, най-постоянен и най-инициативен доброволец. Има и специална номинация - за цялостен принос в доброволчеството.